Header

همه چیز در مورد دی جی DJ

دی جی چیست؟

دی جی مخفف کلمه دیسک جاکی (disc jockey) به معنی سوارکار و جادوگر دیسک هست. کسانی که در رادیو به اعلام پخش صفحه‌ های مختلف گرامافون می‌ پرداختند را دیسک‌ جوکی می‌گفتند…

دی جی کیست؟

دی جی به کسی گفته می‌ شود که آهنگ‌ های پیشتر ضبط شده روی دیسک را انتخاب کرده و با شکل متفاوتی برای مخاطبان مورد نظر خود پخش کند. دی‌جی‌ ها برای پخش موسیقی از یک ست، شامل دو پخش‌ کننده دیسک و یک میکسر حداقل دوکاناله استفاده می‌ کنند. در گذشته این پخش کننده‌ها فقط ترن تیبل‌ ها بودند و صفحه‌ های آنالوگ موزیک را پخش می‌کردند اما امروزه سی‌ دی‌ جی‌ ها نیز در کنار ترن تیبل‌های آنالوگ کار پخش سی دی‌ ها را برای دی‌جی‌ ها میسر ساخته‌اند.

از دی‌جی‌ها معمولاً انتظار می‌رود تا در شناخت، برگزیدن و هم‌آمیزی جالب آهنگ‌ها خبرگی کافی را داشته باشد. مخاطبان دی‌ جی معمولاً جمعیت رقصنده در دیسکو ها (Disco) هستند.

 

دی جی چگونه کار می کند؟

به زبان ساده انتخاب مجموعه ای از  آهنگها و پخش آن ها دیجینگ نام دارد. یک دی جی خوب و با تجربه کسی است که سرعت ضرب آهنگ‌ ها و نوع آهنگ‌ های پشت سر هم را جوری تنظیم کند که رقصنده‌ ها و شنونده‌ ها قطع و وصل آنچنانی‌ ای در روند پخش آهنگ‌ ها حس نکنند.

موضوع و ریتم موزیک های انتخاب شده از قبل توسط دی جی، (که لیست پخش یا Play List نام دارد) با یکدیگر هارمونی داشته باشند…(مریوط به بحث کلید یا KEY)

در مرحله ی بعد یک DJ حرفه ای باید با ایجاد تغییرات (دستکاری) در آهنگ‌ های اصلی، و انجام فنونی مانند آمیزش صدا (audio mixingصف‌ بندی آهنگ‌ ها (cueingاتصال آهنگ‌ ها یا آهنگ‌ آمیزی (phrasingبرشکاری (cuttingخراشکاری (scratchingهماهنگ‌ کردن ضرب‌ ها یا همان ضرب‌ آمیزی (beatmatching) و ابتکار در ایجاد آهنگ‌ های جدید است.

چگونه یک DJ شوید؟!!

1. اول باید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید متخصص موسیقی شوید یا صرفاً به دیگران لذت بدهید… لذت دادن به دیگران یعنی آهنگ هایی را کار کنید که با مزاج اکثریت مردم جور باشد. (پلیر ساده !)

2. متخصص موسیقی یعنی با آهنگ هایی کار کنید که خودتان دوست دارید و به سلیقه مردم هیچ وابستگی نداشته باشد. (این برمیگرده به آشنایی با سبک موزیک و تکرار مهارت!)

3. تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنید.

انواع DJ:

دستگاههای حرفه DJ شامل ۳ بخش اصلی ۲ پلیر DJ که هم میتونه cd بخونه هم فلش و … + میکسر که این میکسر شامل خیلی بخشها هست که بعدا توضیح میدیم…

اون DJ ای که فقط از لپ تاپ استفاده میکنه!!! این مورد اصلا DJ نام نداره و بهش بهتره بگیم موزیک پلیر!!! اما یه بحث هست برای DJ های حرفه و لایو کار که این DJ ها لوازم کارشون: DJ کنترولر (و یا دی جی پلیر) + میکسر + لانچ پد + لپ تاپ و… هست که این نوع دی جی ها با افکتهای خاص ادغام موزیک اصلی با سمپل یا لوپ و… در اجرای لایو ریمیکس میسازند و پخش میکنند.

بحث در مورد لوازم کار و نوع کار بسیار پیچیده و طولانی هست که در آینده یک بحث طولانی در این باره خواهیم داشت فقط اشاره کوچکی کردم تا هر پلیری را DJ فرض نکنید!!!

4. درمورد همه ژانرهای موسیقی اطلاعات پیدا کنید. احتمالاً با چند آهنگ معروف و مهم چند ژانر آشنایی دارید اما این کافی نیست. وب سایت های زیادی هستند که می توانند به شما در این زمینه کمک مهمی کنند. معمولاً این سایت ها آهنگ هایی دارند که به طور رایگان می توانید آنها را دانلود کنید. همچنین باید برترین آهنگ های هر ژانر را نیز بشناسید چون همین آهنگ هاست که معمولاً مردم دنبالشان هستند. (و احتمالا جزء درخواست هایشان است)

5. همه آهنگ هایی که فکر می کنید حداقل چهار نفر از پنج نفر می توانند با آن برقصند را دانلود کنید. بااینکار حتی آنهایی که آن آهنگ را دوست ندارند هم همگام جماعت می شوند و با آن می رقصند! (البته این مورد کمی پیچیده است چون بسته به نوع افراد این موضوع متغیر است…)

6. آهنگی را اجرا کنید که فکر می کنید یک گروه از دوستانتان آن را دوست دارند. اگر ۸۰ درصد آنها یا بیشتر گفتند که آنرا دوست داشتند، آنوقت آن آهنگ را، آهنگ خاص آن گروه قرار دهید…

7. روابط عمومی خودتان را تقویت کنید. سعی کنید خودتان را به شخصی تبدیل کنید که همه افراد را به سمت خود جلب می کند.

8. اگر برای خوشگذرانی دنبال اینکار هستید قبل از اینکه رسوا بشید از این کار کناره گیری کنید! امروزه تقریبا همه افراد یا بطور عامیانه بگم اکثر پارتی کن ها دقیق با DJ و مسائل مربوطه آشنایی دارند پس اگر دنبال تفریح هستید به هیچ عنوان قدم در این کار نگذارید تا مثلا در وسط یک مهمانی بزرگ سوژه خنده نشید…!

9. هیچ وقت DJ رایگان نشید ! هیچ وقت قیمت پایین نباشید ! ارزش خود و کارتان را پایین نیاورید…

وسائل مورد نیاز:

  • یک کامپیوتر یا لپتاپ نسبتا قوی با یک نرم افزار پیشرفته DJ
  • یک دستگاه DJ با کیفیت بالا
  • یک عدد هدفون حرفه ای مخصوص DJ
  • یک آرشیو کامل از انواع موسیقی
  • داشتن روابط عمومی عالی
  • دانش کافی از تجهیزاتتان و محدودیت های آن
  • یاد گرفتن نحوه حرف زدن پشت میکروفون
  • و تمرین، تمرین و تمرین!!!

 

 

مطالب زیر را به شما پیشنهاد می کنیم

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.